אפרת בלוססקי | אפשרות לזֵר תערוכה בגלריה בית דניאל (אולם רחל)

תאריך התחלה: 7.6.2026
תאריך סיום: 30.7.2026

תערוכה נוכחית:

אפשרות לזֵר | אפרת בלוססקי
אוצרת: עירית אביר

פתיחה חגיגית: יום רביעי, 9.9.26, בשעה 19:00

מה זה בעצם זר?

אולי המקבץ? ואם כבר מקבץ, האם כל אובייקט שנצרור יחדיו לזר הופך לבעל משמעות שונה משהייתה לו כפריט בודד?

והאם המקבץ חייב להיות צרור כאלומה? האם מקבץ הפרחים משנה זהות כאשר הפרחים פרוסים זה לצד זה? האם הדפס של ציור של זר פרחים שונה מהדפס פרחים בודדים על מפה או טפט?

אבל האם הפרח הבודד לא יכול לבטא חגיגיות? עצובה או שמחה? בעצם, כן.

ואם פרח בודד- האם הוא חייב להיות שלם? מתי פרח מאבד את הזהות שלו בתור פרח?

כשאין עלים? כשאין גבעול? האם עלי כותרת ססגוניים של פרח אינם פרח יותר כי הגבעול חסר? האם ניצן צעיר שעוד לא נפתח הוא "יותר פרח" מסביון הסבא הקשיש?

השימוש של הזר אינו רק כעיטור קישוטי בתפאורת האירוע, הוא משמש אובייקט בפני עצמו, ויכול להפוך לאביזר, כזה שמאפשר להסתיר בו פנים במבוכה, כזה שישמש כמסכה.

אפרת בלוססקי מתבוננת בעולם וגוזרת ממנו קומפוזיציות פורמליסטיות. החיתוכים שהיא עורכת משנים את משמעות המבט בסצנות יומיומיות מוכרות, מערערים את האיזון הצורני המוכר, ומאלצים את הצופה לבחון מחדש מוסכמות.

אפרת בלוססקי היא צלמת, מאיירת ויוצרת דיגיטלית שהציגה בעיתונות ובתערוכות רבות בארץ ובעולם.

עירית אביר, ספטמבר 2026

התערוכה תציג עד סוף אוקטובר 2026

 

התערוכה תציג עד סוף חודש יולי 26

שעות פתיחת הגלריה בבית דניאל (אולם רחל):

ימים א'-ה': 9:00-17:00
ו':  9:00-13:00; 17:30-19:00 (מומלץ להתקשר ולבדוק מראש)
שבת – בתיאום מראש בלבד. נא לא להגיע ללא תיאום בשל טקסי בר ובת מצווה המתקיימים במקום

הכניסה חופשית







    איננו ממלאים את תיבת הדואר בספאם ותמיד אפשר להסיר את ההרשמה בקליק אחד. ההרשמה מהווה אישור קבלת מידע מבית דניאל

    על הגלריה

    באפריל 2021, הושקה הגלריה בבית דניאל, באולם רחל המחודש (מבואת הכניסה)

    הגלריה בבית דניאל היא גלריה לאמנות חברתית, השואפת לחינוך לתרבות ואמנות ככלי לשינוי תפיסתי וחברתי.
    אנו מאמינים שהאמנות מאפשרת להעלות סוגיות לשיח ציבורי, ופועלת כמתווכת ומגשרת בין המגזרים השונים בחברה, דרך הענקת במה וקידום הנראות של מיעוטים בחברה הישראלית.
    אנו שואפים ליצירת דיאלוג עם האמנות ולהניע לאקטיביזם ולמעורבות חברתית.

    אנחנו מציגים אמנות ביקורתית, אמנות החושפת ומעצימה אוכלוסיות מקצוות החברה, אמנות החותרת ל'תיקון עולם' – ערך מרכזי של התנועה הרפורמית.

    הגלריה פתוחה לקהל בימי א' – ה' בשעות 17:00 – 9:00 ובשעות פעילות בית הכנסת

    על האוצרת - עירית אביר

    עירית אביר היא אדריכלית ומעצבת, בוגרת הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון, בעלת משרד עצמאי. בנוסף עוסקת בעיצוב, איור ואוצרות.

    בית דניאל מרכז ליהדות מתקדמת תל אביב יפו
    בני דן 62, תל אביב
    (מפה)
    03-5442740
    office@beit-daniel.org.il