דלג לתוכן

טקסים וגיור ברית מילה ושמחת הבת (בריתה)

“כִּי אֹרֶךְ יָמִים וּשְׁנוֹת חַיִּים וְשָׁלוֹם יוֹסִיפוּ לָךְ” (משלי, ג, 2)

מזל טוב! למשפחתכם נוספה (או עומדת להתווסף) נשמה חדשה, תינוק או תינוקת מקסימים. אתם רוצים לציין את האירוע. זה בהחלט אירוע שראוי לחגוג אותו. מה מציעה היהדות?
לצד הטקסים המסורתיים – ברית המילה ופדיון הבן, פיתחה היהדות טקסים מיוחדים של נתינת שם וברכה לנשמה החדשה. ביחד נברך את הנולד/ת, את ההורים, את המשפחה ואת הקהילה.
צוות בית דניאל ישמח ללוות אתכם בבניית טקס שיכלול מרכיבים מהעולם היהודי ומהתרבות הישראלית, כדי שתוכלו לחגוג את שמחתכם באופן משמעותי ומכובד.
לאחר הטקס ניתן לתאם קבלת פנים וכיבוד.

הטקסים המוצעים:

ברית מילה
“ובן שמונת ימים ימול לכם כל זכר לדורותיכם” ( בראשית יז, 12)
הברית היא אירוע מורכב ומלא רגשות, המשך לברית שכרת אברהם אבינו עם אלוהים, והיא מייחדת ומאפיינת יהודים לאורך כל הדורות. יהודים נרדפו ונלחמו על הזכות להמשיך מסורת זו והיא הפכה לאחד מן הסמלים המרכזיים במסורת היהודית. בטקסי הברית בבית דניאל ניתן לשלב לצד הטקס עצמו המבצע על ידי מוהל לפי בחירתכם, גם ברכות של בני ובנות המשפחה, דבר תורה של הרב או הרבה המנחים את הטקס, קטעי שירה ופיוט ועוד – כיד דמיונכם ומידת היצירתיות שתביאו עמכם.
בריתות נערכות ביום השמיני לאחר הלידה, אלא אם ישנה סיבה בריאותית לדחות את הטקס. ניתן לערוך את האירוע בבית דניאל או מחוצה לו, בליווי רב או רבה.
לפרטים נוספים ולתאום הטקס ניתן לפנות לענת בטלפון: 03-5442740 בשלוחה  2 או לדוא"ל

פדיון הבן
“ויהי כי הקשה פרעה לשלחנו ויהרוג ה´ כל בכור בארץ מצרים, מבכור אדם עד בכור בהמה, על כן אני זובח לה´ כל פטר רחם הזכרים וכל בכור בני אפדה” (שמות יג, 15)
טקס פדיון הבן הוא שריד ססגוני ומעניין של זמנים עברו, והוא נערך חודש לאחר הלידה. מעבר להיותו טקס מרשים ומיוחד במסורת היהודית, הוא נותן מענה טוב להורים הרוצים לערוך את ברית המילה בחוג מצומצם ולקיים אירוע קבלת פנים רב משתתפים לכבוד בכורם מאוחר יותר.
למנהג פדיון הבן שני מקורות :
1. כשם שביכורי השדה, התבואה, הפרי והבהמה שייכים לה´, כך גם בכור האדם. כאות לתודתנו הגדולה ולחסד הגדול שזכינו לו – אנו פודים את בכורנו מידי אלוהים.
2. זכר למכת בכורות בזמן יציאת מצרים: אלוהים פסח על בתי העברים, ומאז הוקדשו כל בכורי ישראל לשרת את ה´. בפדיון הבן אנו משחררים את הילד מחובה מוסרית זו ומחזירים אותה לידי הכהן.
המנהג המקורי היה לשלם לכהן חמש מטבעות כסף. בימינו ההורים תורמים סכום כסף לצדקה.
בבית דניאל ניתן לתאם מועד לקבלת פנים ופגישה עם רב שילווה אתכם בתהליך.

לפרטים נוספים ולתאום הטקס ניתן לפנות  ניתן לפנות לענת בטלפון: 03-5442740 בשלוחה  2 או לדוא"ל
שמחת הבת / זבד הבת / בריתה
"זָכָר וּנְקֵבָה, בְּרָאָם; וַיְבָרֶךְ אֹתָם, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמָם אָדָם, בְּיוֹם הִבָּרְאָם" (בראשית, ה, 2)
על אף שאין במסורת טקס קבוע לכבוד לידה של בת, בשנים האחרונות הולכים ומתגבשים טקסים כאלה. אין לטקסים האלה תאריך קבוע, ובדרך כלל הם נערכים מספר שבועות אחרי הלידה. לאירוע קיימים מספר שמות: "זבד הבת", טקס הענקת שם", "ברית הבת" וגם "בריתה".
בעדות המזרח נהוג באופן מסורתי לקיים טקס הנקרא "זבד הבת", ובו מכריזים שוב על שמה של הילדה קוראים פסוקים ושרים לכבודה שירים.
בבית דניאל ניתן לערוך טקס לכבוד לידת הבת ולהכניס לתוכו את האלמנטים שמופיעים גם בברית: נתינת השם, הברית בין העם לאלוהים, ברכות שונות לילדה ולהוריה ועוד. לפרטים נוספים ולתאום הטקס ניתן לפנות לבן בטלפון: 03-5442740 בשלוחה  2 או לדוא"ל

ברכת הגומל
 "בָּרוּךְ אַתָּה ה´ אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, הַגּוֹמֵל לְחַיָּבִים טוֹבוֹת"  (מן התפילה)
ברכת הגומל היא ברכה שאומרים בזמן קריאת התורה. מברכים בה אדם שניצל מסכנה, נרפא ממחלה או חזר מדרך ארוכה. מכיוון שלידה כרוכה בסכנה, האימא, או ההורים, מוזמנים לעלות לתורה בשבת שלאחר הלידה או בסמוך לכך אחר כך, ולומר ברכת הגומל.
לחילופין, ניתן לשלב את ברכת הגומל במהלך הטקס לכבוד לידת התינוק/ת.

0
0